1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić u zvaničnoj posjeti Državi Katar; posjeta Katarskoj fondaciji i susret sa Sheikhom Moza bin Nasser Al-Misned

7.6.2006

Prilikom prijema kod NJ.V Sheikhe Moza bin Nasser Al-Misned razgovaralo se o unapređenju i proširivanju saradnje BiH i Katara na polju obrazovanja, na način da Katar fondacija omogući veći broj stipendija za bosanskohercegovačke studente
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić predvodi bosankohercegovačku delegaciju u zvaničnoj posjeti Državi Katar.

Danas su održani zvanični razgovori i prijem kod NJ.V. Sheikha Hamada bin Khalifa Al Thania.

Predstavnici bh delegacije posjetili su Katarski univerzitet  i Katar fondaciju, nakon čega je upriličen prijem kod NJ.V. Sheikhe Moza bin Nasser Al-Misned, emirove supruge, koja je i osnivač Katar fondacije, kao i Grada obrazovanja.

Prilikom prijema kod NJ.V Sheikhe Moza bin Nasser Al-Misned razgovaralo se o unapređenju i proširivanju saradnje BiH i Katara na polju obrazovanja, na način da Katar fondacija omogući veći broj stipendija za bosanskohercegovačke studente. Razgovaralo se i o unapređenju kulturne saradnje.

Danas će predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetiti i Grad obrazovanja, privatni američki koledž, unutar kojega najpoznatji američki Medicinski fakultet Weill Cornell Medical College Qatar.

NJ.V Sheikha Moza bin Nasser Al-Misned dala je 10 stipendija za bosankohercegovačke studente na tom fakultetu. Prilikom posjete Gradu obrazovanja i Medicinskom fakultetu predsjedavajući Tihić će se upisat u knjigu utisaka.

U večernjim satima održat će se susret sa predsjednikom Katarske privredne komore Sheikhom Khalifom bin Jassim bin Mohammed Al Thaniem, gdje će predstavnici FIPA-e i Udruženja privrednika BiH održati prezentaciju, a potpisat će se i Sporazum o uspostavljanju zajedničkog poslovnog savjeta biznismena Katara i BiH.