1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić u zvaničnoj posjeti Državi Katar; susret sa Sheikhom Hamadom bin Khalifom Al Thaniem

7.6.2006

Tokom susreta još jednom je potvrđena opredijeljenost BiH i Katara za unapređenje bilateralnih odnosa u najznačajnijim pitanjima u regionu
 Danas su održani zvanični razgovori i prijem kod NJ.V. Sheikha Hamada bin Khalifa Al Thania, nakon čega je Nj.V. napravio ručak u čast predsjedavajućeg Tihića. Tokom susreta još jednom je potvrđena opredijeljenost BiH i Katara za unapređenje bilateralnih odnosa u najznačajnijim pitanjima u regionu.

Nj.V. Sheikh Hamad bin Khalif Al Thani prihvatio je poziv predsjedavajućeg Tihića da Katar otvori ambasadu u Sarajevu.

Razgovaralo se o saradnji u oblasti avio saobraćaja, naftne i gasne industrije, kojom prilikom je NJ.V. istakao da postoji mnogo prostora za unapređenje ekonomske saradnje, i obećao zadužiti vladu Katara da razmotri konkretne mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje.

NJ.V. Sheikh Hamad bin Khalif Al Thani je obećao konkretnu pomoć Katara u narednom periodu za projekte samoodrživog povratka, otvaranja malih i srednjih preduzeća i zapošljavanja povratnika.

Predsjedavjući Tihić pozvao je Katar da postane jedan od glavnih investitora u BiH, pri čemu je istakao važnost investiranja u izgradnji koridora 5C.

Također je upoznao NJ.V. sa aktivnostima na jačanju pravosudnih institucija BiH i tražio finansijsku podršku Katara Sudu BiH i reformi pravosuđa.

Foto galerija