1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio Sveučilište u Mostaru i Elektroprivredu HZHB

5.6.2006

Zahvalio bih Vladi Republike Hrvatske na odluci o izdvajanju financijskih sredstava za izgradnju kampusa Sveučilišta Mostar, kazao je član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović
 - Budućnost i opstanak zavise i od kvaliteta obrazovanja, a onaj tko ulaže u mlade taj vjeruje u to društvo. Zahvalio bih Vladi Republike Hrvatske na odluci o izdvajanju financijskih sredstava za izgradnju kampusa Sveučilišta Mostar, kazao je član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, prilikom današnje posjete mostarskom Sveučilištu.

Jović se u Mostaru sastao s rektorom prof. dr. Franom Ljubićem, njegovim suradnicima te članovima Rektorskog zbora Republike Hrvatske (rektori svih sveučilišta u RH) koje je predvodio ministar za obrazovanje, znanost i šport RH Dragan Primorac.

Kako je rekao ministar Primorac Vlada RH donijela je odluku o izdvajanju ukupno 360 miliona kuna (oko 100 miliona KM) za izgradnju jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku izvan RH što će zasigurno pomoći opstanku Hrvata u BiH te njihovom kvalitetnijem životu.

Član Predsjedništva BiH danas je posjetio i Elektroprivredu HZHB i razgovarao s generalnim direktorom Vladom Marićem te njegovim suradnicima.

Domaćini su upoznali Jovića s aktivnostima koje provode, budućim projektima među kojima prioritet daju osiguranju elektirče energije za rubna povratnička područja. Kako je kazao generalni direktor EP HZHB, ova eklektrporivreda zajedno s druge dvije u BiH, započet će obnovu elektromreže kako bi kvalitetno snadbijeli električnom energijom povratnike u Drvaru, Glamoču, Grahovu, odnosno Derventi, Bosanskom Šamcu, Modriči i Bosanskom Brodu.

Jović je pohvalio rezultate EPHZHB. Istaknuo je da u proteklih 12 godina u razvoj i poboljšanje elektro snadbijevanja mreže i distribucije na području koje pokriva ova EP urađeno više nego tokom 50 godina poslovanja u prošlosti.

Foto galerija