1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio općinu Busovača

6.6.2006

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović danas je u Busovači razgovarao s općinskim načelnikom Nikicom Petrovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Asimom Mekićem te njihovim suradnicima
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović danas je u Busovači razgovarao s općinskim načelnikom Nikicom Petrovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Asimom Mekićem te njihovim suradnicima.

Općinsko rukovodstvo  informiralo je Jovića o aktuelnom ekonomskom i političkom stanju, infrastrukturnim projektima i planovima u Općini za budućnost.

Oni su ukazali da je Busovača, koja je bila prvi otvoreni grad u Bosni i Hercegovini za povratnike, danas iako otvorena za investicije, jedna od najnerazvijenih općina a izostali su i prijeko potrebni poticaji nadležnih institucija s višeg nivoa.

- I ovaj posjet je u funkciji pomoći animiranja i propagiranja daljnjeg lokalnog ekonomskog razvitka a s ciljem novog ulaganja i otvaranja novih ranih mjesta, rekao je Jović.

Zajednički je istaknuta potreba boljeg povezivanja općinske s višim nivoima vlasti, te je obećao svojim autoritetom inicirati odgovorne institucije da pomognu Općinu koliko mogu.

Tokom posjete Busovači Jović je s domaćinima obišao i preduzeća Nigma, Grand, Tamex (Kaćuni), Dom u izgradnji HKD-Napretka te župnu crkvu Sv. Josipa Radnika.

Foto galerija