1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u Bikoši prisustvovao «Danu stradanja Hrvata općine Travnik»

8.6.2006

Sramotno je da nitko nije odgovarao za taj zločin i nitko nije kriv!. Najstrašnije je to što šuti i Haški sud, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH
 «Danu stradanja Hrvata općine Travnik» i 13. godišnjici masakra nad 37 hrvatskih boraca i civila u selu Bikoši - Guča Gora (općina Travnik) koji su počinili pripadnici jedinica Armije RBiH prisustvovao je danas i član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović.

U povodu sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske borce i civile općine Travnik i župe Guča Gora u Domovinskom ratu ispred spomen obilježja Bikoši članovi porodica, predstavnici udruga hrvatskih branitelja i član Predsjedništva BiH Jović položili su vijence, cvijeće i zapalili svijeće. Misu zadušnicu predvodio je gučogorski vikar fra Pero Jerković zajedno s gvardijanom župe Guča Gora fra Slavkom Petrušićem.

Jović je osudio zločin počinjen nad hrvatskim borcima i civilima ovog područja.

- Na danšnji dan u ovom području općine Travnik ubijeno je 56 hrvatskih branitelja i 44 civila a 250 njih je zatočeno. Nakon ovoga uslijedila je golgota hrvatskog pučanstva te je u izbjeglištvu završilo oko 20 tisuća ljudi. Sramotno je da nitko nije odgovarao za taj zločin i nitko nije kriv!. Najstrašnije je to što šuti i Haški sud, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH i dodao:-Svjedoka živih ima i voljni su svjedočiti. I na ovom mjestu pozivam nadležne institucije radi utvrđivanja istine da počinitelje gone i kazne ih kako bi budućnost BiH bila stabilna.