1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio Varždinsku i Križevačko-koprivničku županiju

26.6.2006

Svrha moga posjeta jeste probuditi osjećajnost zajedništva, za potporu onima koji tu potporu trebaju, ali i povezati poslovne ljude. Naše je bilo pokucati na vrata, otvorili smo ih i zasigurno će biti u skoroj budućnosti i konkretnih rezultata, a na opće dobro svakog građanina u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj
 Za dvodnevne radne posjete Varaždinskoj (Varaždin, Gornji Kneginec) i Križevačko-koprivničkoj (Đurđevac) županiji član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović pri susretu s predstavnicima izvršne i zakonodavne županijske i općinske vlasti, te s brojnim uspješnim privrednicima tog kraja, je pozvao na iskorak u povezivanju privrede dviju zemalja, ali i ovih županija s regijama u BiH, te je inicirao pomoć pri obnovi kuća za povratak Hrvata u Bosansku Posavinu.

Kako je kazao: «Svrha moga posjeta jeste probuditi osjećajnost zajedništva, za potporu onima koji tu potporu trebaju, ali i povezati poslovne ljude. Naše je bilo pokucati na vrata, otvorili smo ih i zasigurno će biti u skoroj budućnosti i konkretnih rezultata, a na opće dobro svakog građanina u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj». Još je dodao:

«Nama je suđeno biti povezan s Republikom Hrvatskom koja je otišla umnogome ispred Bosne i Hercegovine, tako možemo tragom njenih iskustava ubrzati naš ekonomski razvitak ali i put integriranja u Europsku Uniju».

U Gornjem Kneginecu predavanju na temu Mogućnost međusobne gospodarske suradnje, koje je organizirala Županijska gospodarska komora iz Varaždina, privrednicima ove jedne od najrazvijenijih županija u Republici Hrvatskoj, a među okupljenim su bili i predstavnici velikog broja firmi koje već sarađuju s BiH (Koka – Varaždin, Vindija, Varteks, MIV, a neke imaju i pogone u BiH poput Zagorje tehno beton u Gračanici) bosanskohercegovačke potencijale predstavili su direktor Gospodarske komore Hercegovačko-neretvanskog kantona Perica Jurković i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak. Zainteresiranost za daljnje proširenje saradnje i nova ulaganja u BiH iskazali su brojni predstavnici ove regije.

Ovom prilikom Jović je posjetio i vrlo uspješne Poduzetničke bescarinske zone u Kneginecu i Trinovecu koje upošljavaju više hiljada ljudi. Obišao je i fabriku ženskih čarapa YTRES, članicu talijanskog koncerna CALZEDONIA, šećeranu, METOR-GRUP, te KNEKOM.

Prvog dana posjete član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je građanima Republike Hrvatske čestitao Dan državnosti, te u pratnji načelnika općine Gornji Kneginec Gorana Kariškog u čast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomen križa na Gradskom groblju položio vijenac i zapalio svijeću.

U delegaciji koju je, tokom dvodnevne posjete Varždinskoj i Križevačko-koprivničkoj županiji, predvodio član predsjedništva BiH Ivo Miro Jović bio je i ambasador BiH u RH Aleksandar Dragičević.

Foto galerija