1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović predsjedavao Organizacionim odborom Svjetskog klupskog prvenstva u sportskom ribolovu 2007. godine

27.6.2006

Na današnjoj sjednici su imenovani članovi Organizacionog i Izvršnog odbora, radnih komisija te je usvojen program aktivnosti Odbora kao i finansijska konstrukcija
 Pod predsjedavanjem člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića u Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora Svjetskog klupskog prvenstva u sportskom ribolovu, koje će biti održano u junu 2007. godine na Karaotoku (Hutovo Blato) a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Ovo takmičenje, kako je naveo predsjednik Sportsko ribolovnog saveza BiH Nikola Puce, nakon 14. ZOI održanih u Sarajevu 1984. godine po broju učesnika - oko 500 iz 35 zemalja u sedam dana, je najveća sportska manifestacija u Bosni i Hercegovini. Jović je istaknuo važnost održavanja Svjetskog prvenstva kao poticajnog za razvoj privrede a turizma, kao njegove grane, posebno. Zahvalio je svima koji, kako je kazao, pridonose promociji Bosne i Hercegovine kao ekološki čiste svjetske odrednice.

Na današnjoj sjednici su imenovani članovi Organizacionog i Izvršnog odbora, radnih komisija te je usvojen program aktivnosti Odbora kao i finansijska konstrukcija.