1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio bivšeg predsjednika Republike Slovenije Milana Kučana

29.6.2006

Predsjedavajući Tihić i gosp. Kučan naglasili su potrebu što skorijeg rješavanja pitanja stare devizne štednje Ljubljanke banke, kao i konačnog potpisivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije
 U saopćenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koje u cjelosti prenosimo, navodi se:

 

PREDSJEDAVAJUĆI TIHIĆ PRIMIO U SARAJEVU BIVŠEG PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE MILANA KUČANA

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine g. Sulejman TIHIĆ primio je danas Milana KUČANA, bivšeg predsjednika Republike Slovenije koji boravi u privatnoj posjeti u našoj zemlji.

Predsjedavajući TIHIĆ zahvalio gosp. KUČANU na velikom doprinosu koji u svojstvu predsjednika Republike Slovenije pružio Bosni i Hercegovini za vrijeme agresije i postdejtonskom periodu.

Predsjedavajući Tihić i gosp. Kučan naglasili su potrebu što skorijeg rješavanja pitanja stare devizne štednje Ljubljanke banke, kao i konačnog potpisivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

Predsjedavajući TIHIĆ i gosp. KUČAN razmjenili su mišljenja o aktuelnim dešavanjima u našoj zemlji i regionu, te ponovili opredjeljenje daljem unapređenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije u svim domenima.

Sarajevo, 29. juni 2006.

Foto galerija