1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić susreo se sa generalnim sekretarom OIC-a

26.6.2006

“Pitanje članstva BiH u Konferenciji organizacije islamskih zemalja, će biti postavljeno nakon izbora, jer je to interes svih”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić susreo se danas sa prof. dr. Ekmelettinom Ihsanogluom, generalnim sekretarom OIC-a.

Uz dobrodošlicu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, Tihić se visokom gostu zahvalio za sve što su islamske zemlje učinile za Bosnu i Hercegovinu.

“Pitanje članstva BiH u Konferenciji organizacije islamskih zemalja, će biti postavljeno nakon izbora, jer je to interes svih”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva i dodao da izražava žaljenje što nisu usvojeni amandmani na Ustav Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o ukupnoj situaciji u BiH, postupku ukidanja OHR-a, reformama policije, fiskalnog sistema i potpisu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kada će naša zemlja pokazati da je na ovim prostorima moguć suživot, baš tu, gdje su se vjekovima susretale različite civilizacije, religije i kulture.

Foto galerija