1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Francuske u BiH

4.7.2006

Predsjedavajući Tihić je upoznao francusku ambasadoricu s aktuelnim političkim i privrednim stanjem u našoj državi te s procesom reformi koje se provode u našoj zemlji
 Republika Francuska aktivno će i dalje podržavati aktivnosti vlasti Bosne i Hercegovine na njenom putu ka evroatlanskim integracijama, kazala je danas, predajući akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva BiH Sulejmanu Tihiću, ambasadorica Republike Francuske u BiH Maryse Berniau.

Ambasadorica je izrazila podršku Vlade Republike Francuske i francuskog predsjednika Jacques Chiracka bh institucijama u ispunjavanju uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Predsjedavajući Tihić je upoznao francusku ambasadoricu s aktuelnim političkim i privrednim stanjem u našoj državi te s procesom reformi koje se provode u našoj zemlji.

Ovom prilikom predsjedavajući Tihić je poželio dobrodošlicu ambasadorici Berniau izražavajući nadu da će se bilateralna saradnja dvije zemlje sadržajnije unaprjeđivati na obostrano zadovoljstvo.

Foto galerija