1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Oproštajni susret Shelley Whiting u Predsjedništvu BiH

4.7.2006

Kanada je primila veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, koji su danas uspješni u različitim oblastima života i rada i koji mogu biti dobra spona u ekonomskim i trgovinskim odnosima između dvije zemlje
 Danas su, u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i član Predsjedništva Borislav Paravac primili u oproštajnu posjetu kanadsku ambasadoricu u BiH Shelley Whiting.

Uz riječi zahvale za sve što je Kanada učinila za Bosnu i Hercegovinu, članovi Predsjedništva su, još jedanput, iskazali svoju čvrstu opredijeljenost za završetak započetog procesa reformi, kao osnovne pretpostavke za blagovremeno potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i spremnost za implementaciju svega dogovorenog za ulazak BiH u Partnerstvo za mir i NATO savez.

Prilikom susreta konstatirano je da je prijateljska Kanada u našu zemlju uložila preko 70 miliona dolara u rekonstrukciju, od tehničke asistencije, energetskog sektora, deminiranja, edukacije, zdravstva i organizacije uprave. U toku razgovora posebno su istaknuti realizirani programi jednakosti među polovima.

«Kanada je primila veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, koji su danas uspješni u različitim oblastima života i rada i koji mogu biti dobra spona u ekonomskim i trgovinskim odnosima između dvije zemlje» rečeno je danas u Sarajevu prilikom oproštajnog susreta ambasadorice Whiting.