1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Novoimenovani ambasador NR Bangladeš predao akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva BiH Sulejmanu Tihiću

6.7.2006

Tihić se zahvalio Bangladešu za doprinos u organizaciji Konferencije OIC-a i naglasio potrebu pune saglasnosti svih političkih snaga u BiH za njezino članstvo u OIC-u
 «Vjerujem da će odnosi između Bosne i Hercegovine i Bangladeša, u vrijeme Vašeg mandata, biti stalno unapređivani», rekao je danas u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH, prilikom primanja akreditivnih pisama novoimenovanog ambasadora za BiH Ismat Jahan.

Tihić je ovom prilikom takođe rekao da su u našoj zemlji u toku snažni reformski procesi uvođenja evropskih standarda, kao što su i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana, a sve u cilju ulaska u Evropsku uniju.

Tihić se zahvalio Bangladešu za doprinos u organizaciji Konferencije OIC-a i naglasio potrebu pune saglasnosti svih političkih snaga u BiH za njezino članstvo u OIC-u.

Zahvaljujući se na riječima dobrodošlice Jahan je rekla da se Bangladeš izgrađuje kao umjerena zemlja i multietničko društvo ravnopravnih ljudi i naroda. Posebno je istakla dobro funkcionisanje mikrokreditnoh organizacija, što može poslužiti za dobru poslovnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

Na kraju susreta novoimenovana ambasadorica je uputila zvaničan poziv predsjedavajućem Tihiću predsjednika Bangladeša da posjeti ovu prijateljsku zemlju.

Foto galerija