1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio delegaciju privrednika Baden Wurttemberga

6.7.2006

Jačanje privrednih veza države BiH sa jednom od najrazvijenijih njemačkih pokrajina bila je tema susreta
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović razgovarao je danas, na radnom ručku u Predsjedništvu, sa delegacijom privrednika iz njemačke savezne pokrajine Baden Wurttemberg, koje je predvodio predsjednik Saveza samostalnih preduzetnika u SR Njemačkoj Rolf Kurz. Jačanje privrednih veza države BiH sa jednom od najrazvijenijih njemačkih pokrajina bila je tema susreta.

Na sastanku je bilo govora i o potrebi zajedničkog angažiranja «na otvaranju evropskih vrata Bosni i Hercegovini» a što bi ovoj državi omogučilo i brži ekonomski razvoj. Razmijenjena su i mišljenja o korištenju resursa srednjih i malih preduzeća za unaprjeđenje bh razvoja s jedne strane te partnerstvu u ekološkim projektima za što, kako je naglašeno, postoji zainteresiranost poslovnih ljudi u Baden Wurttembergu.

Dugoročnija, tješnja svestrana saradnja te posebno ekološko partnerstvo, kako su istaknuli gosti iz Njemačke, već je konkretno dogovorana s predstavnicima iz dva BiH kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog, u kojima su, prilikom svoje posjete BiH i boravili. Najavljene su nove, skorašnje, razmjene privrednika.

Foto galerija