1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio danas u Sarajevu Thomasa Patrick Meladya

6.7.2006

«Izgradnja jednakopravne BiH građana i naroda na načelima moderne i suvremene Europe je naš cilj i poduzimamo sve aktivnosti kako bi naša zemlja postala članicom euroatlanskih integracija», kazao je Jović
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio je danas, u Predsjedništvu BiH, Thomasa Patrick Meladya, profesora na Institutu za svjetsku politiku u Washingtonu (The Institute of World Politics), penzionisanog ambasadora SAD i Višeg diplomatu u SAD.

Ovom prilikom član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda informirao je profesora Meladya o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, te naglasio potrebu daljneg rada na ustavnoj reformi i donošenja pravičnih rješenja koja bi osigurala jednakopravnost svih naroda u Bosni i Hercegovini.

«Izgradnja jednakopravne BiH građana i naroda na načelima moderne i suvremene Europe je naš cilj i poduzimamo sve aktivnosti kako bi naša zemlja postala članicom euroatlanskih integracija», kazao je Jović.

Tokom susreta profesor Melady je izrazio zadovoljstvo napretkom i razvojem BiH, te se složio s Jovićem u konstataciji da je potrebno raditi na izgradnji jednakopravnog društva u kojem će svi građani BiH imati jednaka prava.

Na kraju susreta Jović je još jednom izrazio zadovoljstvo ponovnim susretom i pozvao na daljnje jačanje međusobnog prijateljstva i saradnje, te je još jednom uputio riječi zahvale Institutu za svjetsku politiku na kojem je održao predavanje prilikom boravka u Washingtonu u februaru ove godine.

Foto galerija