1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Ambasador Grčke u BiH Constatina Mavroskelidou uputila pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Sulejmanu Tihiću

13.7.2006

U povodu obilježavanja 11 komemoracije gnusnih događaja u Srebrenici 11. jula , želim da izrazim moju sućut Vašoj Ekselenciji, kao šefu Države, i moje iskreno prijateljstvo porodicama žrtava
 U povodu obilježavanja 11. godišnjice genocida u Srebrenici, ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini, gđa. Constantina MAVROSKELIDOU uputila je pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Sulejmanu TIHIĆU, sljedeće sadržine:

 

U povodu obilježavanja 11 komemoracije gnusnih  događaja u Srebrenici 11. jula , želim da izrazim  moju sućut  Vašoj Ekselenciji, kao  šefu Države, i moje iskreno prijateljstvo porodicama žrtava. Ovim ujedno izražavam i osjećanja grčkog naroda i Vlade.

Tragedija Srebrenice je crna stranica u današnjoj historiji Evrope. Ne postoji dovoljno riječi da bi se osudio gnusni  zločin koji je počinjen protiv nevinog stanovništva, žena i djece. Svako treba da snosi odgovornost i da  osigura da se nešto slično nikada ne ponovi i da svi zajedno  radimo na uspostavi mira, napretka i prosperiteta u ovoj zemlji i u cijelom regionu, kao dijelu Evrope.

Molim Vas, Vaša Ekselencijo, primite izraze mog dubokog poštovanja.