1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio Udrugu gluhih i nagluhih «Sluh» u Mostaru

14.7.2006

Tema razgovora bila je izgradnja centra za gluhe i nagluhe osobe u Mostaru te problemi s kojima se Udruga susreće u svom radu
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović posjetio je, u petak 14. jula 2006. godine, Udrugu gluhih i naglihih osoba «Sluh» u Mostaru gdje se susreo s predsjednikom te udruge Nebojšom Vavrom.

Tema razgovora bila je izgradnja centra za gluhe i nagluhe osobe u Mostaru te problemi s kojima se Udruga susreće u svom radu.

Vavra je istaknuo da Udruga ima velikih problema s finansiranjem jer nije uvrštena u ovogodišnji Budžet Hercegovačko-neretvanskog kantona, iako djeluje na prostoru cijelog HNK-a.

Također, Udruga je pribavila jedan dio sredstava za izgradnju centra za gluhe i nagluhe osobe u Mostaru, ali gradska administracija još nije izdala građevinsku dozvolu za taj centar.

Istaknuta je potreba formiranja Saveza gluhih i nagluhih BiH, te uvođenje znakovnog jezika za gluhe u Ustav BiH koji bi bio ravnopravan s tri književna jezika konstitutivnih naroda.

Ovom prilikom članovi Udruge su zatražili podršku Predsjedništva BiH za održavanje sjednice Upravnog odbora WFD (World Federation of the Deaf) u Bosni i Hercegovini.

«Nisam bio svejstan s koliko problema se susreće Udruga. Vjerujem da se s malo dobre volje može pomoći ovim ljudima i ja ću sa svoje strane učiniti sve što je u mojoj moći da oni tu pomoć i dobiju», kazao je Ivo Miro Jović.

Foto galerija