1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović boravio u Banjoj Luci

15.7.2006

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je, u subotu 15. jula 2006. godine, boravio u Banjoj Luci u povodu slavlja «Svete godine Banjolučke biskupije» i 125. godišnjice njenog osnivanja i blagdana sv. Bonaventure
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je, u subotu 15. jula 2006. godine, boravio u Banjoj Luci u povodu slavlja «Svete godine Banjolučke biskupije» i 125. godišnjice njenog osnivanja i blagdana sv. Bonaventure, te prisustvovao svečanoj koncelebriranoj misi koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolita vrhbosanski.

Ovom prilikom hrvatski član Predsjedništva BiH je kazao da proslava 125. godišnjice osnivanja Banjolučke biskupije i velikog blagdana sv. Bonaventure, po kojem i nosi ime središnja banjalučka katedarala, predstavlja poruku da je moguć povratak svih protjeranih u Banju Luku.

Izrazivši zadovoljstvo što je prisustvovao velikom euharistijskom misnom slavlju u povodu velikog blagdana, Jović je kazao da je i to ohrabrenje da se svi mogu vratiti i normalno živjeti u Banjoj Luci. Misi sam nazočio i kao vjernik i kao predstavnik bh. političke vlasti.

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup i metropolita zagrebački pozvao je u euharistijskom slavlju na njegovanje zajedništva i slogu svih ljudi. Pred 1.000 vjernika koji su na proslavu 125. godišnjice osnivanja Banjolučke biskupije i blagdana Sv. Bonaventure došli iz svih dijelova BiH, Hrvatske i svijeta, nadbiskup Boznić je uputio poruku Hrvatima, vjernicima iz BiH, koji se nalaze u inozemstvu, da ne prodaju svoju prijeratnu imovinu, već da je, kako je naveo, čuvaju za djecu i potomke. Nadbiskup Bozanić je poručio da ne treba da ih obeshrabri ni to što se mali broj protjeranih do sada vratio. Banjolučki biskup Franjo Komarica pozvao je vjernike da rade na izgradnji budućnosti, posebno naše djece. Monsinjor Komarica je podsjetio da je Banjolučka biskupija povodom 125. godišnjice u petak promovirala i monografiju o životu Katoličke crkve na području banjolučke regije pod nazivom «Banjolučka biskupija u riječi 1881.-2006.».

Foto galerija