1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio direktora GRAS-a Šaćira Boškaila i predstavnika firme VEOLIA za Jugoistočnu Evropu Heinricha Gilmera

20.7.2006

- Interes domaćih vlasti je otvarati nova radna mjesta, razviti ovu zemlju i što prije je približiti europskim načelima i standardima, istaknuo je Ivo Miro Jović te dodao kako je ekonomsko uvezivanje svakako pravi put za to
 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ivo Miro Jović primio je danas u Predsjedništvu BiH direktora GRAS-a Šaćira Boškaila i predstavnika firme VEOLIA za Jugoistočnu Evropu Heinricha Gilmera.

Gosti su članu Predsjedništva BiH predstavili svoje firme te ga upoznali sa projektima koje planiraju. Na sastanku je razgovarano i o aktuelnom stanju privrede u našoj zemlji. Iako ocijenjeno teškim kazano je kako Bosna i Hercegovina može imati dugoročno svjetlu perspektivu. Važnim potencijalima za razvoj ove zemlje navedeni su obrazovan stručni kadar te bogati prirodni resursi ali je istaknuto i da su za davanje snažnijeg poticaja sveukupnoj privredi potrebni ozbiljni investitori i partneri sa svježim ulaganjima.

U vezi s navedenim ukazana je potreba liberalizacije viznog režima za bh građane i otklanjanje administrativnih zapreka odnosno ubrzanje procedura za ino ulagače s BiH strane.

- Interes domaćih vlasti je otvarati nova radna mjesta, razviti ovu zemlju i što prije je približiti europskim načelima i standardima, istaknuo je Ivo Miro Jović te dodao kako je ekonomsko uvezivanje svakako pravi put za to.

Foto galerija