1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Susret člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca s ministrom vanjskih poslova Republike Jermenije Vartanom Oskanianom

20.7.2006

Ministar Oskanian je kazao da je ovo prva službena posjeta Bosni i Hercegovini na visokom nivou, te da je svrha posjete započinjanje jačeg aktiviranja suradnje između BiH i Jermenije
 Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac primio je danas u Predsjedništvu BiH ministra vanjskih poslova Republike Jermenije Vartana Oskaniana.

Tokom susreta ocijenjeno je da je potrebno preduzeti odgovarajuće korake za unapređenje bilateralnih odnosa dvije zemlje. U tom kontekstu je zaključeno da prvi korak trebaju biti razmjene posjeta na svim nivoima, te potpisivanje odgovarajućih sporazuma o ekonomskim, trgovinskim, investicionim, kulturnim i obrazovnim odnosima dviju država.

Ministar Oskanian je kazao da je ovo prva službena posjeta Bosni i Hercegovini na visokom nivou, te da je svrha posjete započinjanje jačeg aktiviranja suradnje između BiH i Jermenije.

Ovom prilikom Paravac je ponovio opredjeljenje bh vlasti za priključenje naše zemlje evroatlanskim integracijama, te naglasio da prevazilaženje ekonomskih problema leži u direktnim stranim investicijima s čime se ministar Oskanian složio.

Na kraju susreta sugovornici su se složili da postoje elementi za uspješan razvoj političkih i ekonomskih odnosa između BiH i Republike Jermenije.

Foto galerija