1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić trećeg dana u zvaničnoj posjeti Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji

25.7.2006

Danas je predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić posjetio Centar za istraživanje Zelene knjige
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić boravi treći dan u zvaničnoj posjeti Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji.

Danas su u posjeti Fondaciji dr. Aiše Muammer Al-Qhadafi «Udružimo se zajedno», kćerke pukovnika Moamera Abu Munyar Al-Qhadafia, bili šef Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića Sehada Kolenović i supruga bh ambasadora u Libiji Ramiza Šeta.

U ime predsjedavajućeg Tihića Ahmadu Ali Kajmanu, izvršnom direktoru Fondacije, predata je zahavalnica za dr. Aišu «za nesebičnu pomoć djeci Bosne i Hercegovine tokom agresije (1992-1995) na našu zemlju».

Ahmad Ali Kajman prenio je mišljenje dr. Aiše da je njena dužnost bila pomagati djeci BiH i izrazio očekivanje da će se saradnja nastaviti. Inače, Fondacija je osnovana 2001. godine, sa ciljem pružanja pomoći svima kojima je to potrebno, pa tako imaju projekte širom Libije i van nje. Najvažniji projekat  Fondacije je pomoć za oko 3 miliona djece Libije.

Sehada Kolenović se zahvalila dr. Aiši i Fondaciji na podršci koju pružaju BiH. Prenijela je molbu predsjedavajućeg Tihića da se pomogne u stipendiranju pri školovanju oko 100.000 djece šehida koji su branili BiH tokom agresije.

Također je upućen poziv dr. Aiši i njenim saradnicima da posjete BiH.

Danas je predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić posjetio Centar za istraživanje Zelene knjige, gdje ga je dočekao direktor Centra dr. Milud El-Muhedbel.

Tokom susreta je konstatirano da bi se trebala unaprijediti saradnja Centra sa sličnim institucijama u BiH, te potpisati sporazum o kulturnoj saradnji.

Razgovaralo se o potrebi razmjene iskustava iz neposredne demokratije, te multietničnosti, kojom prilikom je predsjedavajući Tihić istaknuo da se u BiH gradeći multietničko društvo želi potvrditi neodrživost teorije o sukobu civilizacija.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić obišao je Assaray Al Hamra, muzej u Tripoliju, jedan od najmonumentalnijih spomenika Tripolija.

Foto galerija