1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović boravio u Općini Kotor Varoš

29.7.2006

Razgovaralo se o trenutnoj situaciji Hrvata na ovom području, te o mogućnostima međusobnog približavanja i jedinstva oko zajedničke ideje za boljitak hrvatskog naroda u cijeloj državi BiH
 Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je u subotu, 29. jula 2006. godine, u poslijepodnevnim satima, posjetio župni ured u Općini Kotor Varoš gdje je održan radni sastanak predstvnika hrvatskog naroda koji žive u Kotor Varošu, te predstvnika političke vlasti hrvatskog naroda BiH među kojima su bili Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i Davor Čordaš, član Predsjedništva HDZ BiH i kandidat Hrvatske koalicije za jednakopravnost NHI-HDZ-HSP Đ/J-HNZ za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. Razgovaralo se o trenutnoj situaciji Hrvata na ovom području, te o mogućnostima međusobnog približavanja i jedinstva oko zajedničke ideje za boljitak hrvatskog naroda u cijeloj državi BiH. Izraženo je zadovoljstvo i nada kada je u pitanju obnova vjerskih objekata i još uvijek jaka ljubav našeg naroda prema rodnoj grudi. Razgovaralo se i o predstojećim izborima, te su sve Hrvate potaknuli na taj događaj i svojim izlaskom na izbore osigurali učestvovanje u državnim institucijama i vlasti.

U 18:00 sati je pod novim križem slavljena sveta misa koju je predvodio župnik fra Petar Karajica. Poslije svete Mise svim prisutnima obratio se hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović koji je izrazio svoje zadovoljstvo što dijeli sa svima radost današnjeg dana, te sve prisutne pozavo na očuvanje svoga nacionalnog i vjerskog identiteta čuvajući ono što je dio nas, a to su naši korijeni, naše svetinje i rodna gruda. Sve je podsjetio da su Hrvati na poseban način pozvani i prozvani ovu zemlju BiH povesti i voditi prema evropskim integracijama, jer to zaslužujemo i to možemo učiniti ako uspijemo sačuvati svoju konstitutivnost i ravnopravnost.

Foto galerija