4. saziv Predsjedništva BiH (6.11. 2006. – 10.11. 2010.)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u Palati Republike u Banjoj Luci, prof. dr. Petra Milosavljevića, sina, te Aleksandra Milosavljevića, praunuka, bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića

24.9.2010

Povod za prijem je završna manifestacija obilježavanja jubileja 80. godina Muzeja Republike Srpske, odnosno prvog muzeja u Banjoj Luci, koji je podigao upravo ban Svetislav Tisa Milosavljević. Tim povodom, sastanku je prisustvovala i direktorica Muzeja Republike Srpske Nada Puvačić. Inače, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović je pokrovitelj svih aktivnosti vezanih za obilježavanje ovog značajnog jubileja.
Član Predsjed37436a BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u Palati Republike u Banjoj Luci, prof. dr. Petra Milosavljevića, sina, te Aleksandra Milosavljevića, praunuka, bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića.

Povod za prijem je završna manifestacija obilježavanja jubileja 80. godina Muzeja Republike Srpske, odnosno prvog muzeja u Banjoj Luci, koji je podigao upravo ban Svetislav Tisa Milosavljević. Tim povodom, sastanku je prisustvovala i direktorica Muzeja Republike Srpske Nada Puvačić. Inače, član Predsjed37436a BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović je pokrovitelj svih aktivnosti vezanih za obilježavanje ovog značajnog jubileja. Član Predsjed37436a BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović izrazio je zadovoljstvo ovim susretom, tim više jer je on lično bio inicijator i jedan od autora izdavanja Memoara Svetislava Tise Milosavljevića, u organizaciji Arhiva Republike Srpske.

Gospodin Radmanović je u razgovoru podsjetio na velike zasluge bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića na planu razvoja grada Banje Luke, podizanja pismenosti stanov37436a ovog kraja i razvoju nacionalne kulture toga vremena. “Svetislav Tisa Milosavljević, ban Vrbaske banovine, bio je čovjek velikih ideja i vizija i praktične sposobnosti da te ideje i realizuje. On je od kasabe napravio grad Banju Luku. On je napravio nekoliko monumentalnih objekata u Banjoj Luci. Za to vrijeme, to je bila prava urbanistička revolucija. Samo u prvoj godini njegovog banovanja izgrađeno je 136 škola, što je za ono vrijeme bio veliki podvig, od nacionalnog značaja“, istakao je Nebojša Radmanović u razgovoru.

Članovi porodice Milosavljević su zahvalili za prijem te topli i srdačan doček u Banjoj Luci. Posebnu zahvalnost su izrazili zbog toga što su vidjeli da ime Svetislava Tise Milosavljevića nije zaboravljeno u Banjoj Luci i Republici Srpskoj. „Svaki uspjeh Republike Srpske nas raduje i srećni smo kada možemo doći u Banju Luku“, istakli su tokom ovog razgovora.

Profesor dr. Petar Milosavljević je ugledni ljekar i univerzitetski profesor u penziji, te počasni građanin grada Banje Luke. Aleksandar Milosavljević, praunuk Svetislava Tise Milosavljevića, student je prava u Beogradu.

KABINET ČLANA PREDSJED37436A BiH IZ REPUBLIKE SRPSKE

Foto galerija