5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio bivšeg predsjednika Slovenije Danila Türka

14.5.2014

U srdačnom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u našoj regiji. Sagovornici su se složili oko potrebe za daljim unapređenjem regionalne saradnje, te da težište tih napora treba da bude na jačanju ekonomske saradnje. U tom smislu su istakli značaj ovogodišnjeg „Sarajevo Business Foruma 2014“, u čijem fokusu su regionalna saradnja i zajedničko predstavljanje ekonomskih potencijala Jugoistočne Evrope.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u našoj regiji. Sagovornici su se složili oko potrebe za daljim unapređenjem regionalne saradnje, te da težište tih napora treba da bude na jačanju ekonomske saradnje. U tom smislu su istakli značaj ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma 2014“, u čijem fokusu su regionalna saradnja i zajedničko predstavljanje ekonomskih potencijala Jugoistočne Evrope. 

 

“Naša zemlja, kao i cijela naša regija, imaju izvrsne pretpostavke da postanu ekonomski atraktivne za strane investitore. Kroz dobro koordiniran zajednički nastup možemo privući značajne strane investicije u oblasti energije, infrastrukture, poljoprivrede i turizma. Zato me raduje činjenica da će na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu 2014“ posebna pažnja biti posvećena „Strategiji Jugoistočne Evrope 2020”, čija je centralna ideja otvaranje milion novih radnih mjesta u regiji do 2020. godine.” – izjavio je ovom prilikom predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

Foto galerija