5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Izetbegović 12. maja 2014. u zvaničnoj posjeti Turskoj

11.5.2014

Predsjedavajućem Izetbegoviću će biti priređena ceremonija svečanog dočeka u predsjedničkoj palati u Ankari a zatim će se sastati s turskim predsjednikom Gülom. Nakon susreta dvojice predsjednika predviđena je konferencija za novinare. Planiran je i susret s premijerom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoǧanom te sastanak s predsjedavajućim Velike Narodne Skupštine Cemilom Çiçekom.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će u ponedjeljak 12. maja, na poziv predsjednika Abdullaha Güla, boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

 

Predsjedavajućem Izetbegoviću će biti priređena ceremonija svečanog dočeka u predsjedničkoj palati u Ankari a zatim će se sastati s turskim predsjednikom Gülom. Nakon susreta dvojice predsjednika predviđena je konferencija za novinare.

 

Planiran je i susret s premijerom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoǧanom te sastanak s predsjedavajućim Velike Narodne Skupštine Cemilom Çiçekom.

 

Predsjedavajući Izetbegović će tokom boravka u Ankari posjetiti i mauzolej Atatürk te položiti vijenac. U čast predsjedavajućeg Izetbegovića, bit će upriličena svečana večera čiji je domaćin predsjednik Turske Abdullah Gül.