5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio istaknutog francuskog intelektualca i velikog prijatelja BiH Bernarda-Henrija Lévya

27.6.2014

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je istaknutog francuskog intelektualca i velikog prijatelja BiH Bernarda-Henrija Lévya, zajedno sa delegacijom uglednih predstavnika društvenog i kulturnog života iz Francuske i drugih država Evrope. Razgovarano je o pozorišnoj predstavi “Hotel Evropa” koju je po tekstu gospodina Lévya režirao Dino Mustafić, čija premijera će biti upriličena večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je istaknutog francuskog intelektualca i velikog prijatelja BiH Bernarda-Henrija Lévya, zajedno sa delegacijom uglednih predstavnika društvenog i kulturnog života iz Francuske i drugih država Evrope.

Razgovarano je o pozorišnoj predstavi “Hotel Evropa” koju je po tekstu gospodina Lévya režirao Dino Mustafić, čija premijera će biti upriličena večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Također je razgovarano o peticiji i kampanji “Milion potpisa za BiH u Evropskoj uniji”, koja će sutra biti zvanično objavljena u Sarajevu.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je zahvalio gospodinu Lévyu za dugogodišnju iskrenu posvećenost Bosni i Hercegovini, ističući da je Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu dobrodošla pomoć prijatelja u Evropi, kao što su gospodin Lévy i njegovi saradnici.

 

“Bosna i Hercegovina je bila preteča ujedinjene Evrope, jer je njen duh – jedinstvo različitosti – u Bosni i Hercegovini njegovan vijekovima. Krajnje je vrijeme da Evropska unija to prepozna i da Bosni i Hercegovini odobri status kandidata za članstvo, kako bi konačno mogla ući na vrata Evropske unije”, rekao je ovom prilikom predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

Foto galerija