5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas palestinskog ambasadora u BiH Khaleda Allatrasha

18.7.2014

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najoštrije je osudio brutalno nasilje koje Izrael provodi nad palestinskim civilnim stanovništvom u Gazi. Ovakva upotreba vojne sile od strane Izraela predstavlja najgrublje kršenje svih međunarodnih pravnih normi i standarda. Izrael nema pravo da, pozivajući se na vlastitu odbranu, ubija nedužne palestinske civile i ruši njihova naselja.

Ambasador Allatrash detaljno je informirao predsjedavajućeg Izetbegovića o Izraelskoj agresiji na pojas Gaze naglasivši da je izraelska vojna kampanja ciljano usmjerena na civilno stanovništvo te da je među palestinskim žrtvama 70 posto djece i starih i iznemoglih osoba.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najoštrije je osudio brutalno nasilje koje Izrael provodi nad palestinskim civilnim stanovništvom u Gazi.

Ovakva upotreba vojne sile od strane Izraela predstavlja najgrublje kršenje svih međunarodnih pravnih normi i standarda.

Izrael nema pravo da, pozivajući se na vlastitu odbranu, ubija nedužne palestinske civile i ruši njihova naselja.

Lanac nasilja i terora mora prestati. Izraelska okupacija Gaze mora prestati.

Predsjedavajući Izetbegović poziva Izrael da smjesta obustavi vojne operacije u Gazi.

Izetbegović poziva međunarodnu zajednicu da se ujedini u osudi zločina koji Izrael čini nad stanovništvom Gaze i djeluje kroz Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bi se hitno zaustavila izraelska agresija na Gazu.

Foto galerija