5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

20.7.2014

Drugog dana boravka u Banjaluci Albert II Princ od Monaka, u jutarnjim satima posjetio je Muzej savremene umjetnosti u Banjaluci. U pratnji direktorice muzeja, visoki gost je razgledao muzejsku postavku. Nakon toga, srpski član Predsjedništva BiH i visoki gost posmatrali su u kanjonu Tijesno, finalno takmičenje na Evropskom prvenstvu za juniore u kajaku i kanuu, „Banjaluka – Vrbas 2014“, u disciplini timski sprint.
Drugog dana boravka u Banjaluci Albert II Princ od Monaka, u jutarnjim satima  posjetio je Muzej savremene umjetnosti u Banjaluci. U pratnji direktorice muzeja, visoki gost je razgledao muzejsku postavku.

 

Nakon toga, srpski član Predsjedništva BiH i visoki gost posmatrali su u kanjonu Tijesno, finalno takmičenje na Evropskom prvenstvu za juniore u kajaku i kanuu, „Banjaluka – Vrbas 2014“, u disciplini timski sprint. Tokom dana Princ Albert II od Monaka obišao je i trapistički samostan Marija Zvijezda nedaleko od Banjaluke. Član Predsjedsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, u čast visokog gosta iz Monaka priredio je danas  ručak u restoranu „Kazamat“ u Banjaluci.

 

Prije toga, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske uručio je Princu Albertu II od Monaka, poklon koji predstavlja tradicionalno obilježje ovih krajeva i koji će ga podsjećati na ovu posjetu. Tokom poslijepodneva domaćin i visoki gost prisustvovali su završnoj ceremoniji zatvaranja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama „Banjaluka – Vrbas 2014“ i svečanosti uručivanja medalja. Tom prilikom Princ Albert II od Monaka  uručio je medalje za pobjednike u disciplini muškarci kajak, a član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radamanović, uručio je medalje za pobjednike u disciplini kanu.

 

Prema programu posjete u kasnim poslijepodnevnim satima član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović na Međunarodnom aerodromu Banja Luka, ispratio je gosta iz Monaka, Princa Alberta II, čime je ova njegova dvodnevna posjeta Banjaluci i završena.

 

Foto galerija