5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio novoizabranog predsjednika Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Federacije BiH Almira Škrijelja

4.8.2014

Razgovarano je o aktuelnim problemima s kojima se suočavaju članovi šehidskih porodica, te modalitetima da se njihov društveni status poboljša aktivnostima putem institucija sistema i adekvatne zakonske regulative. Predsjedavajući Izetbegović dao je punu podršku zahtjevima Organizacije porodica šehida i poginulih boraca da se aktuelni Zakon o PIO, čije su izmjene u proceduri u Federalnom parlamentu, popravi u onim dijelovima koji su diskriminirajući za dio njihovih članova.

Razgovarano je o aktuelnim problemima s kojima se suočavaju članovi šehidskih porodica, te modalitetima da se njihov društveni status poboljša aktivnostima putem institucija sistema i adekvatne zakonske regulative.

Predsjedavajući Izetbegović dao je punu podršku zahtjevima Organizacije porodica šehida i poginulih boraca da se aktuelni Zakon o PIO, čije su izmjene u proceduri u Federalnom parlamentu, popravi u onim dijelovima koji su diskriminirajući za dio njihovih članova.

Također, snažno se založio da se posebna pažnja posveti šehidskoj djeci bez oba roditelja konkretnim rješavanjem svakog pojedinačnog slučaja i uz dosljedno poštovanje važećih zakonskih odredbi koje im daju prednost pri zapošljavanju.

Dogovoreno je da Organizacija na čijem je čelu Škrijelj u što kraćem roku sačini pregled i analizu potreba šehidskih porodica stradalih u nedavnim poplavama, kako bi upravo ova kategorija bila prioritet u pružanju pomoći.  

Foto galerija