5. saziv Predsjedništva BiH (10.11.2010. – 17.11.2014.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Christiana Hellbacha

11.8.2014

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dvije države, te istakao da očekuje unapređenje ekonomskih odnosa. Dodao je kako je za BiH izuzetno značajna pomoć u izgradnji infrastrukturalnih i energetskih objekata.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dvije države, te istakao da očekuje unapređenje ekonomskih odnosa.

Dodao je kako je za BiH izuzetno značajna pomoć u izgradnji infrastrukturalnih i energetskih objekata.

Također, predsjedavajući Izetbegović zahvalio je SR Njemačkoj za kontinuiranu i snažnu podršku procesu evroatlantskih integracija BiH.

 

Ambasador Christian Hellbach kazao je kako Njemačka podržava ulazak BiH u Evropsku uniju i NATO, te istakao spremnost svoje zemlje da pomogne neophodne reforme, a posebno one koji našu zemlju približavaju Evropskoj uniji.

 

Predsjedavajući Izetbegović zahvalio je i za interventnu pomoć koju je SR Njemačka uputila za bh. područja ugrožena poplavama.

Posebno je naglasio potrebu brže pomoći u stambenom zbrinjavanju poplavama ugroženog stanovništva, te zatražio dodatni angažman SR Njemačke. 

 

Foto galerija