Одржана 19. редовна сједница Предсједништва БиХ
Dokument objavljen: 19.3.2012
Предсједништво БиХ усвојило је радни план Предсједништва током обављања дужности предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Предсједништво БиХ примило је к знању информацију о посјети делегације БиХ, на челу са предсједавајућим Предсједништва БиХ, институцијама Европске уније, 21. марта 2012. године.

Предсједништво БиХ донијело је Одлуку о одржавању Десетог УНЕСКО самита шефова држава земаља Југоисточне Европе у Босни и Херцеговини, који ће бити одржан 2. и 3. јуна 2012. године у Сарајеву и Мостару, о теми „Вјерско и културно-историјско наслијеђе као основа интензивније сарадње међу државама“.

Предсједништво БиХ примило је к знању Информацију о детаљима у вези посјете предсједавајућег Предсједништва БиХ НАТО штабу у Бриселу, 10. априла 2012. године, те прихватило позив генералног секретара НАТО-а Андерса Фога Расмусена, упућен предсједавајућем Предсједништва БиХ.

Донесена је Одлука о учешћу контингента Оружаних снага Босне и Херцеговине у организационој стабилизационој мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго у 2012. години.

Донесена је Одлука о именовању шефа групе инструктора Оружаних снага Босне и Херцеговине у операцији подршке миру Снаге међународне безбједносне помоћи у Исламској Републици Авганистан,

Предсједништво БиХ примило је к знању Информацију о проширењу обима и назива вјежбе MEDECUR у SHARED RESILIENCE12 (Заједнички отпор 2012), те њеном организовању у Босни и Херцеговини, од 28. маја до 7. јуна 2012. године, на локацији општина Чапљина и Билећа.

Донесена је Одлука о прихватању споразума и одређивању потписника за:

  • Кредитни споразум између Босне и Херцеговине коју заступа Министарство финансија и трезора и Raiffeisen Bank International AG (Пројекат „Модернизација Универзитета Бањалука”),
  • Споразум између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Краљевине Шведске о полицијској сарадњи,
  • Меморандум о разумијевању између Института за интелектуално власништво Босне и Херцеговине и Свјетске организације за интелектуално власништво за развој техничке инфраструктуре института.

Предсједништво БиХ донијело је Одлуку о ратификацији Споразума о узајамној заштити тајних података између Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Фото галерија

 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.