Sjednice Predsjedništva BiH

Održana 17. redovna sjednica Predsjedništva BiH

24.1.2012

Predsjedništvo BiH je razmatralo i primilo k znanju Informaciju o učešću delegacije Bosne i Hercegovine na sastanku ministara odbrane država članica Američko-jadranske povelje (A-5).

Predsjedništvo je donijelo Naredbu o unapređenju general-majora Miladina Milojčića u čin general-pukovnika. Takođe je donijelo Naredbu o unapređenju brigadnih generala Rizve Plehe, Ante Jeleča i Mirsada Gutića u čin general-majora.

Predsjedništvo BiH je također razmatralo i primilo k znanju Informaciju o učešću pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na planiranoj vježbi ROTACIJSKA VJEŽBA u 2012. godini.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Konvenciji o prekograničnim efektima industrijskih havarija.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o pravnom statusu Regionalnog centra za zaštitu životne sredine za Srednju i Istočnu Evropu.

Predsjedništvo BiH je razmatralo i primilo k znanju Informaciju o prihodima od taksi za prelete aviona iznad teritorije Bosne i Hercegovine u 2011. godini.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o toku implementacije zaključaka Predsjedništva BiH, odnosno Vijeća ministara BiH, koji se odnose na imenovanje članova Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Foto galerija