Sjednice Predsjedništva BiH

Održana 17. redovna sjednice Predsjedništva BiH

17.12.2015

Predsjedništvo BiH je na 17. redovnoj sjednici primilo k znanju Izvještaj o spremnosti Bosne i Hercegovine za podnošenje zahtjeva za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će zahtjev Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji podnijeti u januaru 2016. godine.

 

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za:

-Sporazum Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učestvovanju Bosne i Hercegovine u Programu Unije „Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (COSME) (2014-2020)“,

-Ugovor o zajmu (Projekat koridor Vc 2) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj,

- Sporazum o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora za 2014. godinu, između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine,

-Sporazum o grantu podrške CHP-u između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom –CHP BiH-1 (2015).

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku kojom odobrаvа zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je primilo k znanju Informaciju o odlaganju radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Republici Hrvatskoj.